Пројекат водоснабдијевања Лијевча поља спреман – чекају се средства

На посљедњем скупштинском засједању у Градишци одборници су усвојили информације о пословању градских комуналних предузећа за првих шест мјесеци ове године. У предузећу „Водовод“ завршили су све припремне процедуре неопходне за реализацију врло важног пројекта – водоснабдијевања Лијевча поља. На потребу обезбјеђења питке и контролисане воде у Лијевчу пољу, указао је, током посљедњег скупштинског засједања у Градишци, одборник Зоран Кецман, који се у Карајзовцима бави живинарском производњом.

Директор „Водовода“ Сандро Зеничанин упознао је одборнике градске Скупштине да су приведени крају сви послови неопходни за реализацију пројекта који би обезбиједио да Лијевче поље, односно сектор Градишка – југ, добије воду. Чекају се финансијска средства. Прије неколико мјесеци, појашњава Зеничанин, аплицирано је код Европске инвестиционе банке за средства у износу од 9, 4 милиона КМ, након што је Скупштина Града донијела одлуку о зајму.

За изградњу секундарне водоводне мреже, аплицирано је за грант средства према Фонду Западног Балкана. Средства, каже Зеничанин, нису одобрена. Зеничанин подсјећа да су све процедуре спремне: студија изводљивости, идејни и главни пројекти, грађевинске дозволе, земљиште за инфраструктурне објекте: пумпну станицу у Вилусима и резервоар у МЗ Романовци, који ће бити референтна тачка за цјелокупно Лијевче поље.

Зеничанин очекује да ће у току ове године бити познати и извођачи послова, који би током идуће године реализовали неопходне захвате до резервоара, референтне тачке. У међувремену, ако грант апликација буде одобрена, пројекат ће бити настављен, изградњом секундарне водоводне мреже, закључио  је Зеничанин.

Сања Т.

Share With:
Open

close button