Top lista

Топ листа за 28.05.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Промоција традиције, обичаја и српске духовности: Нови спот за пјесму “Ђурђија” Данице Црногорчевић снимљен у Лијевчу (ФОТО) (ВИДЕО)

Спот за пјесму “Ђурђија” Данице Црногорчевић, који ће вечерас бити премијерно приказан у порти цркве Светог Ђорђа под Горицом, у главном граду Црне Горе поводом Марковданских дана, већим дијелом снимљен је у Лијевчу, Новој Тополи, Романовцима и Кочићеву код Градишке.

Успоту су приказани традиционални српски обичаји поводом Ђурђевдана, духовне и природне знаменитости Лијевче поља и градишког краја, међу којима стара црква брвнара у Романовцима, изјавио је за Српскаинфо организатор снимања Бојан Вујиновић, иначе менаџер Града Градишка.

– Драго нам је због прилике коју смо добили да Градишку и наш крај представимо на овај начин, да покажемо своју духовну снагу и опредијељеност у чувању српских обичаја и националног идентитета – изјавио је Вујиновић.

Снимање овог спота, осим градске управе Градишка помогли су Културни центар, КУД “Коловит”, Ресторан “Коноба”, МЗ и Актив жена Кочићево, ЦКУД “Лепа Радић”, сликар Милован Чикић…

У споту се појављују глумци и статисти Славко Бабић, Милосава Савановић, Мирко Борјановић, Жељана Чекић, Сања Делибашић, Горана Савић и Никша Николић. Продуцент је Иван Црногорчевић, музику написала Даница Црногорчевић а аранжман Александар Ковачевић.

Режисер спота је Бошко Крљаш, директор фотографије Зоран Пилиповић, монтажер Горан Пузић, гафер Данијел Шпадић.

– Спот је комбинација сцена снимљених у Црној Гори и Републици Српској, односно Подгорици и Градишци. То показује нераскидиву националну и духовну везу ова два подручја, заједничке обичаје поводом крсних слава и црквених обреда. Веома сам задовољан урађеним послом и вјерујем да ћемо се вечерас у Подгорици представити на оригиналан начин – казао нам је Бошко Крљаш.

Промоција спота Ђурђија, након Подгорице и премијерног приказивања, услиједиће и у Градишци.

Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With:
Facebook
YouTube
Instagram