Промоција књиге „Вила са Чакора“ у Градишци

Промоција другог и допуњеног издања књиге „Вила са Чакора“ аутора Неде Ђукић Боројевић биће уприличена у Културном центру Градишка 14. новембра у 19 часова.

„Вила са Чакора“ је драмска прича, писана по истинитом догађају, који се десио не тако далеке 1975. године.

Злочин се десио на превоју Чакор планине, смјештене на граници Црне Горе и Србије, у дијелу према Косову и Метохији. Гимназијалку Бранку Ђукић су пресрела двојица Шиптара, покушали је силовати и када нису наум остварили, један од њих је испалио смртоносни хитац у Бранкину главу. Злочинци су убрзо лоцирани и ухапшени у Дечану. У судници Бјелопољског суда убицу је из револвера ликвидирао Бранкин отац Раде, пошто је признао, да је Бранку убио само ради тога што је Српкиња.

Бранка се овилила и поанђелила у небеско царсто и легенду преселила. На страницама ове књиге кроз сјећања Бранка живи, јер је бирајући између смрти и части изабрала смрт и тако осигурала вјечно блаженство у царству Божијем, као и њен отац Раде – осветник.

О књизи ће говорити проф. др Љубомир Милутиновић, Велимир Голијанин, Давор Симишић и ауторка књиге Неда Ђукић Боројевић.

Музичка пратња гуслар Васо Драшковић, флаута Марија Родић и најмлађих чланица ЦКУД „Лепа Радић“, модератор програма биће Клаудиа Боројевић.

Д. Јанковић

Share With: