Представа „Бања Лука“ одиграна трећег дана фестивала „Љубица“

На Фестивалу позоришта “Љубица“, синоћ, треће вечери, у Градишци је гостовало Градско позориште „Јазавац“ представом „Бања Лука “. Аутори текстова који се изводе у представи су: Никола Пејаковић, Вида Давидовић, Жељко Стјепановић, Лана Басташић, Радмила Смиљанић и Армина Галијаш. Редитељ представе “Бањалука” је Никола Бундало.

Ова занимљива представа доноси шест различитих прича од другарства, излазака, љубавних веза до сексуалног узнемиравања.Испричане кроз призму Бањалуке, ове теме се, ипак, могу назвати универзалним, јер обухватају проблеме са којим се соучавају многи људи.

Главне улоге у представи играју Наташа Иванчевић, Драгана Марић, Белинда Стијак, Наташа Перић, Данило Керкез, Бојан Колопић и Александар Руњић.

Глумица Наташа Иванчевић рекла да људи у представи препознају проблеме са којима се суочавају, те да зато овај комад добро пролази код публике и у другим срединама, не само у Бања Луци.Она је истакла да јој је било забавно што се у представи мијења више улога.

„Срећна сам што се организовао фестивал у Градишци и много ће значити граду , те да ће све ово привући и публику да долази чешће“ додала је Иванчевићева.

О представи је на округлом столу говорио и идејни творац овог позоришног комад  глумац Градско позоришта „Јазавац“ Љубиша Савановић. Он је  рекао да им је жеља била да имају представу која на наки начин обједињује бањалучке писце, те да су тако добили погледе из различитих углова на Бања Луку. „Реакције на представу су све боље посебно када је изводимо у другим срединама“ рекао је Савановић и додао да је премијера била 2021. године.

Подсјећамо, Фестивал “Љубица” отворен је у петак навече представом “Миропомазани” Градског позоришта Градишка. Друге вечери гостовало је Позориште Приједор представом „Кућа на брду“. Четврте вечери биће одиграна представа „Госпођица“ Народног позоришта Републике Српске у 20 часова.

Подсјећамо, Градско позориште Градишка организује Први фестивал професионалних позоришта Републике Српске,  у знак сјећања на прву професионалну глумицу у БиХ – Љубицу Лазић Стефановић. Фестивал траје од 19. до 23. маја 2023. године на малој сцени Културног центра Градишка. У такмичарском дијелу учествују, Народно позориште Републике Српске, Градско позориште Семберије, Градско позориште Градишка, Позориште Приједор и Градско позориште “Јазавац” из Бања Луке.

Н.М.

Share With:
Open

close button