Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 1.4.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Први Нитен карате куп окупио бројне учеснике у Градишци (ФОТО)

Први Нитен карате куп у Градишци окупио је данас 520 такмичара из 35 клубова из четири земље: БиХ, Србије, Хрватске и Швајцарске.

Тренер у Клубу борилачких вјештина Нитен Невена Кутић навела је да је одзив такмичара одличан и да су се за међународно такмичење у Градишци пријавили најуспјешнији клубови.

„За такмичење у катама и борбама појединачно и екипно било је око 700 пријава. Као домаћини задовољни смо бројем учесника, а наш клуб наступа са 120 такмичара“, навела је Кутићева.

Такмичење је отворио начелник Службе градоначелника Градске управе Градишка Драгутин Ковачевић који је том приликом истакао да је велико задовољство што се један велики карате турнир организује у Градишци.

„Изградња спортске дворане је допринијела томе да не само наши клубови имају добре услове за тренинге већ да се одржавају и највећа домаћа и међународна такмичења у свим дворанским спортовима. Част и задовољство је да смо као град домаћини првом међународном такмичењу у каратеу“, нагласио је Ковачевић.

Народни посланик Денис Шулић рекао је да му је драго што спортска дворана у Градишци поприма синоним куће спорта и што домаћи колективи који су годинама остваривали добре резултате могу угостити своје пријатеље из региона.

„Драго ми је да је Градска управа имала визију да се заврши спортска дворана. Сигуран сам да ће овај турнир који је први пут отворен постати традиција јер је Нитен клуб који острварује велике резултате у свим категоријама и проноси име Градишке“, навео је Шулић.

Врховни судија данашљег такмичења Санел Шакић рекао је да карате клуб Нитен дуги низ година има добре резултате у Републици Српској и БиХ.  Такмичење протиче у најбољем реду. Одвија се у четири борилишта са преко 500 такмичара у више од 600 дисциплина. Ангажаван је 21 судија са регионалним, републичким, балканским и европским лиценцама“, појаснио је Шакић и додао да је турнир увртштен у званични календар Републике Српске и БиХ.

Предсједник Карате савеза БиХ Мирољуб Кременовић нагласио је да је свако првенство важно за Карате савез РС и БиХ.

„Задовољство ми је и част што сам данас у Градишци јер је Нитен међу три најуспјешнија карате клуба у БиХ. То је и за клуб велика сатисфакција да у организационом смислу дају допринос Карате савезу. Ово је такмичење пред првенство Републике Српске које ће наредног викенда бити у Бањалуци и проба за многе сениоре и сениорке. Карате клуб Нитен је амбсадор града Градишка и карате спорта Републике Српске“, закључио је Кременовић.

Директор „Арене“ Градишка Милош Вујинић нагласио је да су овакве спортске манифестације значајне и за Арену и за Градишку. Он је честитао Клубу борилачких вјештина Нитен, једном од наших врхунских спортских амбасадора, учеснику балканских и европских првенстава на организацији великог догађаја.

Вујинић је рекао да ће сљедећи викенд у дворани бити „Waba liga U15“, а најавио је и Балканско првенство у одбојци у јуну ове године.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button