Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Појачана контрола брзине кретања возила на подручју ПУ Градишка

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од данас 6. маја па до 31. маја биће појачана контрола учесника у саобраћају путем радарског система ”Дуал” намијењеног за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.

Такође до 31. маја  контрола брзине кретања возила вршиће се и аутоматским уређајем за мјерење брзине ’’Tru Cam I’’, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Из Полицијске управе Градишка подсјећају  да мобилни радарски системи функционишу у свим временским условима, посебан ефекат постиже се у ноћним условима, а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системемима, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Градишка до 10. маја 2020. године  вршиће се  контрола учесника у саобраћају аутоматским мјерењем прекорачења  допуштене брзине кретања помоћу радарских система ”Gatso”, тзв. ”пресретачи”.

Евидентирање прекршаја вршиће се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку  бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Share With: