Почела размјена уџбеника у Народној библиотеци (ФОТО)(ВИДЕО)

Иако је школска година данас завршена, неки већ размиишљају о наредној. Посебно о набавци уџбеника. Како би ученицима у томе помогла и ове године Народна библиотека у Градишци организовала је акцију размјене уџбеника.

Ова активност углавном се односи на ученике основних школа. Проводи се тако што ученици библиотеци могу поклонити уџбенике који им нису потребни, а самим тим потражити оне које им требају за наредну школску годину. Сваке године углавном недостају уџбеници за девети разред речено нам је у библиотеци. Подсјетили су да ће акција размјене уџбеника трајати до 15. августа.  Примање и издавање обављаће се сваким радним даном од 7:30 до 18 часова и суботом од 8 до 13 часова у читаоници Народне библиотеке Градишка.

„У претходних пар година не радимо размјену уџбеника за средње школе. Ми сваке године имамо око 100 ученика који добију потребне књиге“ рекла је директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић.

Осим размјене са завршетком школске године у многим књижарама почео је упис нових уџбеника за наредну школску годину. Због измјене и модернизације наставних програма као и увођења нових предмета, ђаке у Српској на јесен чекају 24 нова уџбеника, попут дигиталног свијета за трећи разред основне школе и читанке за други разред средњих стручних школа за трогодишње занимање. У Заводу за уџбенике и наставна средства Републике Српске истичу да ће се пред ђацима у септембру наћи и четири адаптирана и измијењена, те три редизајнирана уџбеника.

Н.М.

Share With:
Open

close button