Познати резултати јунског уписног рока у средњим школама

И ове године у Техничкој школи у Градишци сва су мјеста попуњена. Чак је остало више нераспоређених ученика.  “ Уписали смо 168 ученика у седам одјељења“, истиче  Владо Томић, директор Техничке школе. Од нових занимања, од септембра ће у овој школи, образовати алатничаре и оператере на бризгаљкама. И у наредној школској години ће, као једина школа у РС, образовати ЦНЦ оператере и техничаре за роботику.

У Гимназији је остало још слободних мјеста, тако да ће ученици моћи конкурисати и у јулском уписном року. “Општи смјер је попуњен, слободних мјеста има у Рачунарско-информатичком и Друштвено-језичком смјеру ”, додаје Снежана Кочић, директор Гимназије.

Средња стручна и техничка школа испунила је план уписа за наредну школску годину. У прве разреде уписана су 144 ученика. У наредној школској години, ова образовна установа, поред медицинских, пословно-правних и дизајнер-модних техничара, школоваће ученике и за нова занимања: фамацеутски и царински техничар. „Уписано је и комбиновано одјељење кувар-конобар“, додаје Дарко Голић, директор ССТШ.

19. и 20. јуна за упис су конкурисали ученици са 60 и више бодова, док је за ученике са мање од 60 бодова упис трајао од 26. до 28. јуна.

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње 3. јула, а завршава 5. јула. Кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у средње школе у којима има слободног мјеста, од 10. до 14. јула.

Сања Т.

Share With:
Open

close button