Погледајте како у Бањалуци данас изгледа главна улица од Владе Српске до Народног позоришта (ФОТО)

У току су радови на успостављању новог режима једносмјерног саобраћаја на главној саобраћајници у центру Бањалуке, који ће у фунцкији бити већ од сутра и који је изазвао бројна негодовања и полемике.

Јуче су радници обиљежавали главну улицу у центру града од Владе Републике Српске до Народног позоришта и она данас изгледа потпуно другачије, са новом сигнализацијом и тракама за бициклe, аутобусе и таксије.

Радови се настављају данас, па је саобраћај обустављен од осам до 12 часова у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Алеје светог Саве до Булевара цара Душана, док ће од 12 до 19 часова доћи до обуставе саобраћаја у Видовданској улици.

Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић истакао је да ће нови режим бити у функцији већ у понедјељак, док ће у потпуности заживјети када буде завршена највећа кружна раскрсница код зграде „Екватора“.

Како на већини линија јавног градског и приградског превоза, траса пролази неком од улица у којима се мијења режим саобраћаја, било је неопходно трасе линија прилагодити новопројектованој ситуацији.

 

Извор: РТРС

Share With: