Поводом свог јубилеја Завичајни музеј организује радионице за дјецу

У оквиру обиљежавања 50 година постојања Јавна установа Завичајни музеј Градишка организује музејске радионице за дјецу из основних школа и предшколских установа.

„Жеља нам је да кроз радионице најмлађи посјетиоци боље упознају нашу културну и природну баштину, те да кроз игру и забаву, загонетке и бојанке, колаже и цртање сазнају све оно што их занима о нашем граду и околини“, саопштено је из Завичајног музеја Градишка.

Радионице у Завичајном музеју почињу у понедјељак 10. фебруара и трајаће до 27. фебруара. Наредне седмице биће организоване радионице за ученике Основне школе „Васа Чубриловић“. Прва радионица биће одржана у понедјељак од 8 часова и 30 минута до 10 часова.

Музеј у Градишци почео је са радом 19. септембра 1970. године када је отворена изложба о Другом свјетском рату „Путеви побједе“, која је допуњена 2015. године. Музејска активност у Градишци одвијала се у почетку у оквиру Дома културе „Вељко Чубриловић“, а као засебна установа Завичајни музеј почео је са радом 2004. године.

Share With: