Повећана потрошња воде у Градишци (ВИДЕО)

Усљед високих температура ваздуха које се биљеже ових дана, потрошња воде у Градишци у овом мјесецу повећана је за око 30 одсто. Врхунац је забиљежен јуче, када је потрошња воде у Градишци била већа за 60 одсто, у односу на просјек. “Просјечна годишња потрошња воде у Градишци је око 100 литара у секунди, за првих 17 дана јула ове године, просјек је био око 134 литре, што представља повећање за око 34 одсто“, рекао је Сандро Зеничанин директор КП „Водовод“ Градишка. Јучерашњи дан је показао највећу потрошњу од 160 литара у секунди, што је највећа дневна потрошња.

Иако, за сада, систем водоснабдјевања није угрожен, захваљујићи прије свега санацији водоизворишта, изградњни новог експлоатационог бунара, смањењу физичких губитака на мрежи али и увођењу оптимизације рада бунара, из градишког Водовода апелују на потрошаче да воду користе рационално.

Зеничанин је овом приликом подсјетио и на здравствену исправност воде и додао да се контроле обављају по Правилнику о хигијенско-епидемиолошкој исправности воде, на основу којег Институт за јавно здравство сваки мјесец ради 24 узорка воде, док предузеће свакодневно обавља контролу  воде и дезинфекцију цјевовода и до сада су сви узорци у дистрибутивном систему били исправни.

С.Видовић

Share With:
Open

close button