Пет младих предузетника добило пo 7.000 KM за покретање пословања

Градоначелник Градишке Зоран Аџић потписао је данас уговоре о додијели бесповратних средстава за покретање предузетничке дјелатности са пет корисника, односно полазника обуке „Осмисли своју идеју и започни свој посао“.

Бесповратни грантови од по 7.000 КМ за почетак пословања додијељени су младим предузетницима на подручју Градишке који ће се бавити фризерским и козметичким услугама, дизајном одјеће, угоститељством, трговином и грађевином.

Марко Поткозарац из Нове Тополе покренуће комерцијалну дјелатност израде одјеће под брендом „Марко Фехер“.

Каже да се модним дизајном бавио и раније кроз умјетничке пројекте, али да је дошло време да свој бренд комерцијализује и да се због тога одлучио да учествује у пројекту.

Донаторима који пружају подршку младима да се осамостале у свом пословању захвалила је двадесетчетворогодишња Јована Јањић која заједно са сестром близнакињом отвара козметички и фризерски салон.

Додала је да је овим послом радила већ десет година и да је заједно са сестром одлучила да се врати из Аустрије и покрене пословање у Градишци.

Градоначелник Зоран Аџић је истакао да ово није први пут да Градска управа у сарадњи са страним донаторима подржава младе предузетнике.

„То су озбиљни млади људи који већ имају предузетнички план и којима ће подршка сигурно значити у почетку пословања“, закључио је Аџић.

Средства младим предузетницима су додијељена у оквиру пројекта Локално партнерство за запошљавање Градишка, који финансира Европска унија, а с проводи Међународна организација рада у БиХ.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button