Папир јефтин, али комуналци не одустају: КП “Градска чистоћа” Градишка годишње сакупи 100 тона папира (ФОТО)

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка, током првих шест мјесеци ове године, сакупило је 60 тона папира.

Годишње, градишки комуналци у просјеку прикупе стотину тона папира. То је значајна количина, кажу у овом предузећу, наглашавајући да сакупљања ове сировине има вишеструко значење.

– То су уређење животне средине, јер папир и картон чине значајан дио отпада у граду и селима. Папир који пресамо, користан је и због зараде, мада су цијене веома ниске, готово мизерне – кажу у КП “Градска чистоћа”.

Откупна цијена папира је 0,12 КМ по килограму, што је три пута јефтиније него прошле године. Подсјећамо, 2022. године, килограм папира је коштао 0,35 КМ.

Рената Обрадовић Поповић, директор „Градске чистоће“ подсјећа да свакодневно сакупљају, сортирају и пресају стари папир, без обзир на изузетно ниску цијену.

– Остварили смо успјешну сарадњу са школама, трговачким центрима, предузећима и грађанима, на плану сортирања отпада. Није то савршено, али је евидентан напредак. Сакупљање и рециклажа отпада је неопходност наше дјелатности. Рециклажа је такође битан процес, првенствено у волумену, јер смањује трошкове даљњег транспорта – наглашава Рената Обрадовић Поповић.

Извор: Милан Пилиповић / srpskainfo.com

Share With:
Open

close button