Падавине успориле грађевинске радове

Обилне падавине утицале су и на интензитет грађевинских радова на подручју Градишке. Осим што се радови не одвијају планираноом динамиком дошло је и до појаве клизишта у руралним подручјима и прекида путне комуникације. Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове Градишка Ведран Кнежевић рекао је да је дошло до оштећења макадамских путева, те да се ради на изради пројеката санације клизишта.

„Клизишта су се појавила у мјесним заједницама Мичије,у Турјаку  и у Средњој Јурковици. Сам прекид путне комуникације је присутан у Мичијама, те имају алтернативни пут који не задовољава потребе становништва“ рекао је Кнежевић.

Град Градишка ове године планира да асфалтира двадесет путних праваца у тринаест мјесних заједница. Радови ових дана треба да почну.

Из Одјељења за комуналне и стамбене послове Градишка кажу да је град ушао у велики пројекат реконструкције јавне расвјете, те је планирано да се замјени 6 100 комада свјетиљки. Пројекат је вриједан око 5 400 000 КМ.

Кнежевић је истакао да је у току изградња  кружних токова „Јабука“ на улазу у град и у Новој Тополи на улазу у Агроиндустријску зону, те да се завршетак очекује до краја ове грађевинске сезоне.Он је подсјетио да је прошле године изграђено 55 стамбених јединица што је за 30 посто мање у односу на 2021. годину, те да је планирана изградња 170 стамбених јединица односно пет објеката.

Н.М.

 

Share With:
Open

close button