Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Оduzeto 5.300 kutija cigareta bez akciznih markica i oružje

Lice čiji su inicijali S.V. iz Gradiške uhapšeno je zbog sumnje da je počinilo krivična djela nedopušten promet akciznih proizvoda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Službenici ove uprave u subotu su oko 22.00 časa u mjestu Brestovčina na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka pokušali zaustaviti i kontrolisati vozača putničkog automobila marke “audi”, ali se on oglušio o policijsko naređenje, te nastavio sa kretanjem.

Navedeno vozilo zaustavljeno je potom u mjestu Laminci, u Gradišci, te je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja S.V. iz Gradiške, a pregledom putničkog automobila uočena je veća količina cigareta upakovanih u kartonske kutije.

U nedjelju, 23. avgusta, gradiška policija je uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu usmene naredbe Suda BiH, pretresla kuću i prateće objekte, kao i vozila koje koristi S.V. i pronašla i privremeno oduzela 5.300 kutija cigareta različitih proizvođača, dva kilograma duvana, dvije cijevi od vojnog oružja – puškomitraljeza, kao i 15 komada puščanih metaka.

O svemu je obaviješten tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Share With: