Отворена дводневна манифестација Сајамски дани „Градишка 2023“

У Градишци су данас отворени Сајамски дани „Градишка 2023“. У комплексу Арене Градишка представило се више од 150 излагача из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Мађарске, Аустрије, Турске и других земаља.

Дводневну манифестацију, која обухвата сајам привреде, пољопривреде, туризма, образовања и запошљавања, свечано је отворио градоначелник Градишке Зоран Аџић који је истакао да је ова манифестација од великог значаја за привреднике и град Градишку који заслужује да постане бренд привредног развоја Српске и региона.

Да је сајам привукао бројне излагаче али и посјетиоце говори податак да су попуњени смјештајни капацитети у Градишци и Лакташима. Министар трговине и туризма Владе Републике Српске  Денис Шулић рекао је да ово министарство посвећује посебну пажњу манифестационом туризму те да додатно мапира Републику Српску, али и Градишку, на мапи туристичких и привредних потенцијала.

Могућности сајма препознала је и Туристичка организација Градишка које је представила туристичку понуду Градишке као и „Кућу Лијевча и Поткозарја“ у којој су заступљени производи домаћих произвођача.

Врата Сајамских дана „Градишка 2023“ за посјетиоце биће отворени и сутра. Сајам се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе Републике Српске и Града Градишка.

Сајам се одржава унутар комплекса Арене Градишка на укупној површини од 5000 метара квадратних излагачког простора, од чега је 2000 метара унутрашњег, а 3000 метара вањског простора. Представљени су производи и услуге из области пољопривреде, кондиторске индустрије, индустрије за прераду воћа и поврћа, мљекарске индустрије, месно прерађивачке индустрије, индустрије пића, затим електроиндустрије, металопрерађивачке индустрије, грађевинарства, алата и електронике.

Вањски простор испред Арене Градишка резервисан је за представљање најсавременије механизације и опреме у пољопривреди уз посебан осврт на представљање субвенција Владе Мађарске за набавку нове механизације.

Г.Влаинић

Share With:
Open

close button