Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Осам година активног рада ЦКУД-а „Лепа Радић“

Одржавањем обновитељске скупштине прије тачно осам година Централно културно умјетничко друштво „Лепа Радић“ поново је почело са активним радом. Гостујући у емисији „Културни колаж“ Радио Градишке, предсједник ЦКУД-а „Лепа Радић“ Давор Симишић је рекао да су први кораци друштва учинјени давних 50-их година прошлог вијека, а да данас већ осам година успјешно дјелују.

ЦКУД тренутно, узимајући у обзир организацију рада, активности обавља на осам локација  распоређених у шест мјесних заједница. Ради се у мање-више задовољавајућем простору за одвијање проба, а недавно је уз посредовање Гадске управе дјелимично рјешен проблем гардеробе.

Симишић је додао да је циљ рада Удружења  његовање и очување културне баштине и традиционалних облика народних игара као и очување успомене на народну хероину Лепу Радић по којој је удружење добило име.

ЦКУД „Лепа Радић“ има организоване четири секције: играчка, музичка, пјевачка и остало. Са свим групама раде стручна лица, укључујући и струковног васпитача за традиционлне игре који је и умјетнички руководилац у КУД-у и ради са играчким  односно фоклорним групама које су и најбројније.

Удружење има у плану крајем септембра одржати концерт пјевачких група у Новој Тополи док је годишњи концерт планиран у децембру.

Oпширније у тонском прилогу.

 

Г.Влаинић

Share With: