Од суботе још топлије – и до 40 степени Целзијусових

Републици Српској се наредних дана очекује врло топло вријеме, уз нешто нижу температуру ваздуха само у петак, 14. јула, да би од првог дана викенда било још топлије, са максималном температуром ваздуха и до 40 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози времена, сутра се очекује претежно сунчано и још топлије вријеме и максималну температуру ваздуха од 33 до 38, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.

У четвртак, 13. јула, током већег дијела дана биће сунчано и веома топло вријеме у већини предјела, касније поподне и увече очекује се наоблачење са сјеверозапада које ће у сјеверним предјелима донијети кишу и локалне пљускове са грмљавином, а касније током вечери и ноћи ће се измјештати даље ка истоку. Максимална температура биће од 32 до 38, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.

У петак, 14. јула, биће претежно сунчано уз промјенљиву облачност, у централним и источним предјелима биће услова за локалне пљускове са грмљавином и мањи пад температуре ваздуха, која ће износити од 27 до 33 степена, на истоку и југу до 37, у вишим предјелима од 25 степени Целзијусових.

У суботу, 15. јула, биће сунчано и врло топло вријеме, а максимална температура ваздуха износиће од 33 до 38, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

Share With:
Open

close button