Одржана 17. Регионална изложба стоке

У оквиру обиљежавања славе Града Градишка, Мале Госпојине, данас је на хиподрому одржана 17. Регионална изложба стоке на којој се представило 17 излагача говеда, 10 излачага оваца и 8 излагача свиња. Славко Тошић, члан комисије истакао је да је задовољан данашњом изложбом и нагласио да је по питању селекције видљив велики напредак.

Најуспјешнијим излагачима на данашњој изложби додијељене су и захвалнице. Међу њима су и Милорад Цвијић из Буковца који се бави производнњом млијека и Небојша Цвјетковић из Рогоља који је освојио прво мјесто за нераста расе „ландрас“. Они су истакли да је посљедњих неколико година производња постала неисплатива и да улажу велике напоре како би опстали.

Изложби је присуствовао предсједник Удружења узгајивача оваца и коза Драган Сантрач који се овом приликом осврнуо на производњу у овчарству и појаснио  да се овчарство мора кретати у правцу интезивне производње.

Начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Градишке, Горан Мирјанић исказао је задовољство организацијом изложбе, бројем изложених грла и истакао да је овај дио Републике Срспке, првенствено град Градишка носилац сточарске производње.

Након изложбе стоке одржане су и традиционалне коњичке трке и изложба коња.

С.Видовић

Share With:
Open

close button