Одржана радионица „Значај и улога медија у промоцији културе и умјетности“ (ФОТО, ВИДЕО)

„Значај и улога медија у промоцији културе и умјетности“ назив је радионице која је одржана јуче у Културном центру Градишка у организацији КУД-а „Коловит“ и Радио-телевизије Градишка. Циљ радионице је био да млади људи, који су чланови разних удружења, науче нешто ново, како на најбољи начин представити рад удружења, промовисати умјетност, традицију и културу.

Мирко Борјановић, предсједник КУД-а „Коловит“ Градишка рекао је да у оквиру пројекта “Истим гласом“ желе помоћи младим члановима удружења да на најбољи начин у медијима представе себе и свој рад.


Поводом „Дана медијске и информационе писмености“ о значају медија у очувању културе и традиције говорила је Гордана Влаинић новинар и уредник веб портала Радио-телевизије Градишка. Једна од тема су били интернет, портали и друштвене мреже.

Учесница радионице, Миња Бркић рекла је да су млади свеприсутни на друштвеним мрежама и да је то један од начина како им приступити и пренијети дио традиције и културе, а да је на радионици имала прилику чути савјете како најбоље то реализовати.

Пројекат “Истим гласом“ проводиће се у наредних пет мјесеци. Сљедећа радионица, под називом „Физичка спремност играча“ биће одржана током викенда. По завршетку пројекта, „Коловит“ са учесницима планира одржати завршни концерт у коме ће представити кохезију заједнице.

Активности „Коловита“ подржане су кроз пројекат „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“ који финансира Служба за инструменте вањске политике (#FPI) Европске уније у оквиру Инструмента за сусједство, развој и међународну сарадњу (#NDICI), а заједно проводе Европска унија у Босни и Херцеговини , „United Nations in BiH“ , „OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina“ и Вијеће Европе – Уред у Сарајеву #можемобоље БиХ Може Боље

Г.В.

Share With: