Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Одржана бициклијада „Др Борислав Шокчевић“ (ФОТО)

Бициклијада „Др Борислав Шокчевић“ одржана је данас у Градишци у организацији Бициклистичког клуба Челенџ и Туристичке организације Градишка.

Данашњу  бициклијаду предводио је Младен Шокчевић, син покојног доктора Шокчевића који је рекао да је срећан због одржавања бициклијаде која његује сјећање на његовог оца и изразио захвалност организаторима уз жељу да се ова спортска манифестација организује и у будућности.

Предсједник Бициклистичког клуба “Челенџ” Славољуб Бјелајац рекао је да данашња манифестација окупила 407 учесника који су извезли туру од Културног центра кроз Козинце до Језара Ламинци у дужини од 13 километара и 141 дијете које је учествовало на бициклистичком полигону испред Културног центра.

„На стази око језеру у Ламинцима одржали смо трке за рекреативце и додјелили награде најбољима“ рекао је Бјелајац и оцјенио бициклијаду успјешном.

Менаџер Градске управе града Градишка Бојан Вујиновић рекао је да се и на овај начин чува сјећање и изражава захвалност доктору Шокчевићу за све што је урадио за Градишку и њене становнике.

„Ова манифестација је окупила грађане од најмлађих до најстаријих, важно је истаћи да је поред бициклиста из Градишке данас овдје било и гостију из регије али и из иностранства“, додао је Вујиновић и нагласио да ће манифестација наредних година бити обогаћена додатним садржајима. Он је додао да Градишка сјећање на Борислава Шокчевића чува и манифестацијом Атеље на отвореном ‘’Др Борислав Шокчевић’’.

Учесници бициклијаде рекли су да су задовољни организацијом. Нарочито им се свидјела вожња кроз градишка села далеко од саобраћаја и гужве. Невенка Станивук позвала је све оне који нису ове године учествовали у бциклијади да то обавезно учине наредне године јер је то задоволјство за душу и тијело. Драган Ђурашиновић из Кнежева похвалио је бициклистичку руту за коју каже да је добра и за младе и оне старије учеснике. Милан Бојић из Бициклистичког клуба „Самит“ Бањалука рекао је да је важно приближити бициклизам младима јер је то врло лијеп спорт.

Најмлађи учесник бициклијаде имао је једну годину а најстарији Велибор Радић из Прњавора који је на бициклијаду дошао из Италије.

„Волим бициклизам и у Италији сам редовно возио али ово данас у Градишци ме је одушевило“, рекао је Радић.

Share With: