Одигран традиционални сусрет ветерана ФК „Слога ДИПО“ и ФК „Слобода“

На стадиону „др Милитин Вучковац“ у Горњим Подградцима јуче је одигран традиционални сусрет ветерана фудбалских клубова „Слога ДИПО“ из Горњих, и „Слободе“ из Доњих Подградаца.

У овом традиционалном мечу фудбалских ветерана два сусједна села, који се 28 година одиграва на Духовски понедјељак, овог пута побиједили су ветерани „Слободе“ са 4:3.

„Слога ДИПО“ је била боља у првом дијелу меча и дошла до предности од 3:1, али је екипа из Доњих Подградаца успјела да до краја преокрене резултат у своју корист.

Ветеран „Слоге ДИПО“ Лазо Шиник рекао је да је резултат ипак био у другом плану у односу на наставак традиције коју су започели одмах након Одбрамбено-отаџбинског рата и дружење након утакмице када евоцирају успомена на прошла времена и бивше саиграча који данас нису међу живима.

Међу онима о чијем односу према фудбалу, клубовима и људима подградачког краја се увијек говори, наводи Шиник, је и доктор Милутин Вучковац који је један од најцјењенијих фудбалера „Слоге“ и човјек који увијек истицао своју подједнаку приврженост Доњим и Горњим Подградцима и њиховим клубовима.

Играч ветеранском тима „Слободе“ Милан Љепојевић каже да су бивши фудбалери ова два клуба ван терене пријатељи, али да на терену увијек постоји ривалство и жеља за побједом.

„Сам излазак на терен у позним годинама живота даје за право играчима оба тима да кажу да су побједници“, закључио је Љепојевић.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button