Обогаћени садржаји дјечијег игралишта на Сењаку

У градишком насељу Сењак приводе се крају радови на реконструкцији и уређењу дјечијег игралишта.Средства за ове радове обезбјеђена су захваљујући пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“.

Дјечије игралиште ће много значити мјештанима Сењака у којем живи око 8000 становника. Највише има дјеце предшколског и школског узарста. Мјештанин Сењака Анкица Борковић рекла је да у парку борави свакодневно са унуцима и да су дуго очекивали ово игралиште.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Сењак Данка Микић каже  да је свима било потребно овакво мјесто за боравак на отвореном ради дружења и забаве. Укупна вриједност пројекта је 30 600  КМ, од чега је 21 300 обезбиједила Градска управа, а остатак УНДП. Постављени су разни дјечији реквизити и све би ускоро тебало бити завршено.

У протеклом периоду на Сењаку је на иницијативу грађана изграђено пет дјечијих игралишта уз помоћ привредника и Градске управе. Значајану улогу на уређењу једне од највећиј мјесних заједница има и Комунално предузеће „Градска чистоћа“.

Директор КП „Градска чистоћа“ Градишка Рената Обрадовић Поповић каже да редовно одржавају игралиша, међутим апелују на све суграђане да чувају јавне површине,те да је приоритет да посаде још више различитог дрвећа.

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ Форум грађана мјесне заједнице Сењак кандидовао је и пројекат изградње и санације рециклажних острва.

Захваљујући пројекту обезбјеђена је и рачуаска опрема за потребе канцеларије мјесне заједнице Сењак.

Н.М.

Share With:
Open

close button