На Београдском сајму промовисане књиге „Успон и пад малог Београда“ и „Борислав Боро Њежић“

Завичајни музеј Градишка  представио је издавачку дјелатност на 66. Међународном београдском сајму књига и промовисао књиге “Успон и пад малог Београда” аутора Бојана Вујчића и „Борислав Боро Њежић“ графике,  аутора Бојана Вујчића и Александра Обреновића.

Гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка Обреновић је рекао да је након Градишке, било сасвим логично да књигу о Бориславу Њежићу представимо у Београду.

„Боро Њежић је неко ко је из Романоваца, међутим цијели свој живот провео је у Београду, те смо књигу представили свим његовим поштоваоцима, пријатељима, сарадницима“  додао је Обреновић.

Историчар и директор Завичајног музеја Градишка, Бојан Вујчић каже да су промоције биле посјећене, јер су дошли потомци породица. О књизи је говорила унука Вељка Чубриловића, Вера Вујичић Дејан Јовановић, праунук Ђорђа Малића из Градишке. „Прочитали смо и писмо академика Гојка Суботића који из здравствени разлога није  могао присуствовати“ додао је Вујчић. Он сматра да су промоције биле успјешне и да су им отворена бројна врата након Београдског сајма.

Н.М.

Share With: