Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Настављају се контроле на сточним пијацама

На подручју Градишке раде двије сточне пијаце, једна у Градишци у улици Првог артиљеријског пука и друга у Новој Тополи на адреси Поткозарска бб, док је сточна пијаца у Душанову затворена јер није била регистрована.

Градски ветеринарски инспектор Градске управе Градишка, Бојан Мирјанић рекао је за Радио Градишку да се све сточне пијаце и сточни догони по закону убрајају у групу објеката у којима се обавља ветеринарска дјелатност и да морају бити регистровани и под надзором ветеринарске инспекције.

„Промет стоке може се обављати само на регистрованим сточним пијацама и догонима и на властитом имању. Сточна пијаца у Душанову није била регистрована већ је била пракса да се тамо обавља промет стоке“, појаснио је Мирјанић и додао да се свака пијаца може регистровати, да услови за сточну пијацу у Душанову постоје, а потребно је да захтјев за то ресорном министарству поднесе правно или физичко лице.

Он је нагласио да је и даље на снази надзор над појавом афричке куге свиња и контрола сточних пијаца у Градишци.

„Апеловао бих на све који продају стоку на сточним пијацама да су дужни да све животиње у промету буду обиљежене ушним маркицама и да буду попраћене здравственим увјерењем“, рекао је Мирјанић и подсјетио да казна за физичко лице износи 500 КМ.

Мирјанић је нагласио да је афричка куга свиња једна од најопаснијих болести и да се превентивне мјере предузимају с циљем да се спријечи евентуална појава великог броја жаришта.

Share With: