Народни митинг „Бранимо Српску“ у Градишци у четвртак, 2. новембра

Народни митинг подршке институцијама Републике Српске у одбрани њених надлежности, под називом „Бранимо Српску“, биће одржан у Арени Градишка у четвртак , 2. новембра са почетком у 17 часова и 30 минута.

Митингу ће присуствовати највиши званичници Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ и други учесници.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић позвао је грађане Градишке и сусједних општина и градова да присуствују митингу и стану у одбрану институција Српске.

Он је оцијенио да су институције Републике Српске  угрожене понашањем и дјеловањем појединих амбасада европских и других држава и невладиних организација, те да је перманентно присутно одузимање права Српској која су јој загарантована Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ.

Аџић је истакао да је обавеза свих грађана, без обзира на политичку и сваку другу припадност, да стану у одбрану институција Републике Српске, Народне скупштине и предсједника Српске.

„Желимо да кажемо одлучно не, да сачувамо Републику Српску, њене институције и предсједника, јер само тако можемо да обезбиједимо сигуран опстанак Српске и српског народа на овим просторима. Не смијемо дозволити да нам се понови блиска историја гдје смо имали на дјелу многе који су намјеравали да подијеле, заваде и униште српски корпус“, нагласио је Аџић.

М.М.

Share With: