Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Наредних дана кишовито и хладније, на планинама снијег

У Републици Српској ће наредних дана бити промјенљиво до претежно облачно вријеме са кишом која ће у четвртак, 11. фебруара, уз пад температуре, прећи у сусњежицу и снијег на планинама, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Хидрометеоролошког завода упозоравају на обилније падавине, појачан вјетар и грмљавину у Херцеговини данас и сутра.

Сутра ујутру и током дана биће промјенљиво до претежно облачно, са кишом углавном на југу и југозападу, а повремено може падати у осталим крајевима. На сјеверу и сјевероистоку биће краћих сунчаних периода.

Током дана ће на југу, југозападу и у централним крајевима повремено бити пљускова, док ће температура бити у мањем паду, али даље изнад просјека за ово доба године. Увече се очекује престанак падавина и дјелимично раслојавање облачности.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, средином дана појачан.

Минимална температура ваздуха од три до девет, на планинама око један, а највиша дневна од шест до 12, на сјеверу до 15, на планинама од три степена Целзијусова.

У сриједу, 10. фебруара, ујутру ће бити умјерено до претежно облачно и углавном суво, на западу и југозападу ће падати слаба киша, док ће током дана доћи до јачања облачности са запада, које ће донијети кишу прво у те крајеве, па затим мјестимично и у остале.

Повремено ће бити пљускова, углавном у јужним крајевима, док ће у ноћи на четвртак уз пад температуре доћи до провијавања снијега на планинама, али га може бити и у нижим крајевима.

Минимална температура ваздуха од три до девет, на планинама око један степен, а највиша дневна од седам до 13, на сјеверу до 17, на планинама од три степена Целзијусова.

У четвртак, 11. фебруара, у току ноћи падаће киша која уз пад температуре прелази у сусњежицу и снијег на планинама, до јутра и у већини нижих пређела. Ујутру ће бити слабих падавина, сусњежице и снијега, које слабе и престају током дана и предвече уз задржавање умјерене облачности у већини крајева.

У току вечери и ноћи температуре ће бити у даљем осјетном паду.

Јутарња температура ваздуха од минус три до четири, на југу и истоку око седам, а највиша дневна од минус три до четири, на југу до девет степени Целзијусових.

У петак, 12. фебруара, у току ноћи очекује се јачи пад температуре, па ће јутро бити веома хладно са умјереним до јаким мразом. Током дана биће умјерено до претежно облачно и хладно са температуром испод нуле, осим на југу гдје ће преовладавати сунчано вријеме.

Минимална јутарња температура од минус девет до минус четири, а највиша дневна од минус осам до минус два, на југу до шест, а на планинама од минус 10 степни Целзијусових.

Share With: