МУП Српске појачао мјере безбједности на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора

Министарство унутрашњих послова Републике Српске појачало је мјере безбједности на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора поводом обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја”, које ће бити одржано у Приједору.

Надлежне републичке и институције Града Приједора позивају заинтересована лица која ће данас у Приједору присуствовати обиљежавању да се придржавају мјера протокола да би се избјегле непотребне гужве и застоји.

Саобраћај за теретна возила већа од 7,5 тона забрањен је од 6.00 до 12.00 часова на дионици пута од граничног прелаза Рача преко Бијељине, Шамца до Јоховца, као и од Шешлија до Дервенте, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Забрана кретања: од 7.00 до 18.00 часова на путним правцима од Дервенте до Нове Тополе, од локалног пута Нова Вес до Горње Лепенице, а од 7.00 до 12.00 часова од граничног прелаза Градишка до Нове Тополе и од 14.00 до 18.00 часова на дионици од Кладара до Лакташа.

Саобраћај за теретна моторна возила масе веће од 7,5 тона забрањен је од 14.00 до 19.00 и од 21.00 до 24.00 часа од Приједора до Новог Града.

Забрана ће бити од 21.00 час до поноћи на дионицама од Чатрње до граничног прелаза Градишка, од 14.00 до поноћи од Козарске Дубице до Оштре Луке, од 12.00 до поноћи од Ламовите до Старог Мајдана, од 20.00 до поноћи од Јоховца до Шамца, па до Бијељине и граничног прелаза Рача, а од 21.00 до поноћи од Бањалуке до Добоја.

Ради безбједног одржавања сједнице Савјета за спровођење споразума о специјалним паралелним односима, као и обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја” забрањен је и превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју у надлежности полицијских управа Бијељина, Добој, Градишка, Бањалука, Приједор и Мркоњић Град, данас до поноћи.

Аутопревозници, који обављају организовани превоз грађана за Приједор, треба да аутобусе видно нумеришу са назнаком локалне заједнице из које долазе. Вријеме доласка аутобуса у зону паркирања најкасније је до 17.00, а аутомобила најкасније до 18.00 часова.

Правац кретања је магистрални пут Бањалука-Приједор-Нови Град, искључење на надвожњаку Рашковац /800 метара од кружног тока на улазу у Приједор/, а саобраћај ће регулисати припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У већем дијелу Приједора привремено ће бити обустављен саобраћај, забрањен паркинг и ограничен рад угоститељских и других објеката због одржавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја”.

Обустава саобраћаја и забрана паркинга, као и рад угоститељских и других објеката биће на снази од 14.00 до 22.00 часа.

Share With:
Open

close button