Top lista

Top lista za 06.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Млади социјалдемократи Градишка обиљежили Свјетски дан матерњег језика

Поводом Међународног дана матерњег језика 21. фебруара Градска организација Младих социјалдемократа Градишка данас је организовала подјелу флајера са овом тематиком и акцију прикупљања књига за Народну библиотеку Градишка.

Предсједник МСД-а Градишка Душан Ристић рекао је да је ово један од начина да се утиче на свијест грађана о значају језика као једног од стубова идентитета народа.

„Прикупили смо и 70 књига разних жанрова које ћемо донирати Народној библиотеци Градишка а ријеч је о акцији која ће бити настављена како би што већи број грађана учествовао у акцији“ рекао је Ристић и додао да је ово једна у низу акција МСД-а Градишка.

Члан Предсједништва МСД-а Градишка Бојан Добријевић рекао је да је циљ акције указати на значај српској језика који је угрожен употребом страних ријечи.

„Позивам и остале омладинске политичке и невладине организације да ураде сличне активности и прикупљене књиге донирају  Народној библиотеци у Градишци“, додао је Добријевић.

Међународни дан матерњег језика обиљежава се 21. фебруара с циљем унапређења, учења и развоја матерњег језика и његовања језичке и културне различитости. Према неким процјенама, готово свакодневно у свијету нестане по један језик. Српском језику за сада не пријети изумирање, али је потребно свакодневно говорити о његовом значају и потреби правилног говора и писања.

Share With: