Милица Шукало демантовала да напушта СДС

Одбoрница Српске демократске странке у Скупштини града Градишка Милица Шукало неће сутра учествовати у раду сједнице градског парламента, потврдила је то на данашњој конференцији за новинаре.

Шукало је подсјетила да сједницама Скупштине града не присуствује од фебруара ове године, а као разлог томе наводи да је, не својом вољом, искључена из рада и одлучивања у Градском одбору СДС у Градишци.

Демантовала је да напушта странку чији је активан члан 25 година, наводећи да  градишки одбор СДС-а тренутно не дјелује у складу са Статутом странке и програмом на основу којег је и бирана на локалним изборима 2020. године.

Шукало је подсјетила да је, уз бијељински, градишки одбор једини локални одбора СДС-а који није спровео изборе.

Она је додала да је комисија која је задужена за страначке изборе, како тврди, противно Статуту странке одбила њену кандидатуру за предсједника Градског одбора, није позвана ни на скупштину мјесног одбора коме припада, из чега произилази да не би требала ни да буде делегат на изборној скупштини.

Шукало је истакла да ће о свему обавијестити врх Српске демократске странке, тражити да се под хитно одржи изборна скупштина у Градском одбору, те покрене дисциплински поступак против појединаца за које тврди да су кршили Статут СДС-а.

Истакла је да ће о свом политиком раду у СДС-у одлучити након што се одрже избори у Градском одбору и одреди политички правац дјеловања у Градишци, те да до тада неће учествовати у рад градског парламента.

Шукало је додала да су је контактирали функционери појединих странака и позиције и опозиције, али да се свима захвалила на позиву да им се прикључи и остала при ставу да свој политички рад наставити и даље у СДС-у.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button