Милена Плавшић: Права народна музика постојаће вјечно

Истакнути естрадни умјетник Милена Плавшић, гостујући у радијском програму Радио-телевизије Градишка прије почетка Фестивала народне пјесме у Градишци навела је да је увијек снимала захтјевне пјесме које имају причу и гдје може да се искаже као пјевач.

„Права народна музика је постојала, постоји и постојаће вјечно, иако је данас хиперпродукција пјесама које се слушају мјесец или два и млади пјевачи немају прилику да обрате пажњу на вриједности праве народне музике“, рекла је Плавшићeва и нагласила да не одустаје од свог стила и праве народне музике.

Писала је своје пјесме и пјесме колегама, када има нспирацију, била је велики пријатељ са Маријаном Бенешом. Добитник је бројних награда и признања, међу којима је и награда за животно дјело.

Милена Плавшић рођена је у Бањалуци , 28. фебруар 1956. године. Пјевач  је народне музике са статусом истакнутог умјетника. Каријеру је започела 1972. године, када јој је било петнаест година, да би током осамдесетих година била једна од најпопуларнијих пјевачица народне музике. Неки од њених хитова су: Јака жена, Зар ти мене није жао, Чашу ми тугом налијте, Ти не знаш, а ја те волим, Писма ћу твоја чувати, Пожели нам, мајко, срећу, као и њена интерпретација народне пјесме Бања Луко и та твоја села, која се сматра њеном „личном картом“.

Други фестивал народне пјесме биће одржан вечерас у великој сали Културног центра Градишка. Манифестацију организују Културни центар и РТВГ уз подршку Градске управе. Учествују великани народне пјесме: Гордана Лазаревић, Љуба Лукић, Милена Плавшић, Раде Јоровић, Андрија Бајић и Мерса Миљковић. Фестивал можете пратити у директном преносу Радио-телевизије Градишка од 20 часова

С.С.Ц.

Share With: