Лајић: Подршка привреди с циљем веће продуктивности

Буџетом Министарства привреде и предузетништва Републике Српске за подстицаје привреди у овој години планирано је 14,6 милиона КМ. Помоћник министра за мала и средња предузећа поменутог министарства, Рајко Лајић навео је да се износ за подстицаје из године у годину повећава што је показатељ велике заинтересованости привредника за коришћење подстицаја.

Лајић је навео да је министарство своје активности усмјерило на унапређење поступка додјеле подстицаја за директна улагања и подстицаја за повећање плата радника с циљем побољшања конкурентности и продуктивности привреде Српске.

Лајић је подсјетио да је у току исплата подстицаја за повећање плата за обрачунски период јул-децембар 2022. године. За подстицај је аплицирао 899 привредних субјеката, од чега је више од 700 рјешења позитивно ријешено.

За 2023. годину, за ове намјене, планирана су буџетска средства у износу од 15,56 милиона КМ. Лајић је нагласио да највише потенцијала у Српској има производни сектор али и енергетски који је ступ привреде у Српској, као и информационо-комуникациони и туристички сектор али и породични бизниси у форми самосталних предузетника.

С.Видовић

Share With:
Open

close button