Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 10.12.2022.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Књига „Хумано срце Српске“ угледала свјетло дана

Књига “Хумано срце Српске” је велики пројекат бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, ова књига је документ који говори о садашњости на Косову и Метохији, хуманости Републике Српске и повезаности српског народа Косова и Метохије и Републике Српске, што интензивно траје, захваљујући Одбору, већ 13 година.

Аутор књиге Славко Басара рекао је у изјави за Радио Градишку да књига обухвата период од 2008. године, када су чланови Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије, заједно са ветеранима Фудбалског клуба “Врбас” из Бањалуке, отишли да фудбалом бране Србе од онога што су албански сецесионисти хтјели да ураде неколико мјесеци прије тога једнострано проглашавајући независно Косово.

“Отишли смо да бранимо нашу јужну покрајину и од тада се закотрљала једна прича која траје 13 година, а за то вријеме је господин Арлов 133 пута био на Косову и Метохији”, истакао је Басара.

Он је додао да је писање књиге трајало двије и по године, те да је циљ да на једном мјесту буде сачувана успомена на све досадашње хуманитарне акције Одбора за помоћ Србима на Космету.

Басара је навео да је цијена једне књиге 60 КМ или 50 КМ ако се купи 10 примјерака или више и да се може наручити преко Одбора.

“На око 300 страна текста и 1.150 фотографија, у књизи се приказује и садашњост тешког живота Срба на Космету и све што је урађено за српски народ у протеклих 13 година”, наглашава Басара и додаје да ова књига представља захвалност за велику хуманост цијелој Републици Српској.

Велики дио средстава од сваког примјерка ове књиге биће намијењен за ову категорију дјеце и младих и за довршетак градње овог значајног центра, првог оваквог типа на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да је Градишка међу три локалне заједнице у Републици Српској које су издвојиле највише средстава за хуманитарне активности овог одбора и помоћ Србима на Космету.

Арлов додаје  да је ова локална заједница једна од 24 у Српској које подржавају рад Одбора, те да је за изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици издвојила укупно 9.000 КМ.

Share With:
Open

close button