Кућа Лијевча и Поткозарја обиљежила три године рада

Кућа Лијевча и Поткозарја кроз три године свога рада оправдала је очекивања и испунила циљ због кога је и основана, да промовише домаће произвођаче који већином производе и прерађују еколошки узгојене производе, изјавио градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Аџић је присуствовао коктелу поводом 3. рођендана Куће Лијевча и Поткозарја, гдје је рекао да је најбољи доказ оправданости оснивања ове радне јединице Турситичке организације града Градишка то што је број произвођача и њихових производа који се нуде купцима дуппло већи у односу на прву годину рада.

Он је нагласио да је Кућа Лијевча и Поткозарја помогла произвођачима да брендирају своје производе и лакше дођу до купаца, те да је то значајно и за промоцију туристичких потенцијала и гастрономије Градишке с обзиром да производе из Лијевча поља и Поткозарје купују купци из цијелог редиона и Европе.

Директор Туристичке организације Градишка Валентина Перић подсјетила је да је Кућа Лијевча и Поткозарја почела са радом 9. новембра 2020. године, када је у јеку пандемије било тешко пословати, ширити понуду и на прави начин је представити купцима.

Она је навела да купцима данас нуде сувенире који представљају Градишку, разне козметичке препарате, мед и остале пчелиње производе, воћне сокове, вина и ракије и друге производе домаћих произвођача и прерађивача.

Перићева је додала да је циљ да у контиуитету обогаћију понуду производа и тако привуку још више купаца.

М.М.

Share With: