Кочић: Гимназија Градишка 1. јуна испраћа 77 матураната (ВИДЕО)

Матиранти Градишке Гимназије данас су завршили са редовном наставом, а матурска свечаност и прозивка матураната на љетној позорници Културног центра Градишка биће организована 1. јуна у 19 часова и 30 минута.

Директорица Гимназије Снежана Кочић рекла је, гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Градишка, да ове године испраћају 77 матураната који су се током школовања истакли резултатима у настави, али и на такмичењима и ваннаставним активностима.

„34 матуранта завршила су четврти разред одличним успјехом, од којих је 24 током цијелог школовања имали одличан успјех и примјерено владање, а међу њима је и шест вуковаца“, навела је Кочићева.

Она је подсјетила да ће крајем маја бити расписан конкурс за упис у средње школе, наводећи да Гимназија планира упис 72 ученика у четири одјељења.

„Планиран је упис по 16 уаченика у два одјељења општег и једно друштвено-језичког смјера, те 24 ученика у одјељење информатичког смјера“, навела је Кочићева.

Она је истакла да је Гимназија са матурантима у основним школама на подручју Градишке радила на промоцији уписа за ову годину и да се нада да ће успјети да упишу планиран број ученика.

Матурантима који завршавају школовање у градишкој Гимназији пожељела је много среће и успјеха у даљем школовању и животу, увјерена да им је гимназијског школовање дало најбољу основу за даље образовање.

М.Малешевић

 

Share With:
Open

close button