Контики и РТВГ предлажу вам Грчку за одмор из снова – цијена кафе у Грчкој иста као у Српској

Обилазећи главни град Грчке, Атину и њену околину примјетили смо да су у ресторанима, хотелима и кафићима, цијене топлих и хладних напитака као и хране веома сличне цијенама у Републици Српској.

Цијена кафе је у распону од 1,5 до 4 еура, а рецимо најјефтинија је опција еспресо или грчка домаћа кафа. Нес, капућино и сокови су око 3,5 евра, док су цијеђени сокови за евро скупљи. Кугла сладоледа варира од 2 до 5 еура.

Долазимо до чувеног гироса који у ресторанима кошта око 12 еура, док су коктели на плажама од 8 до 15 еура. Пице се могу наћи по цијени од 9 еура, док је сендвич са пилетином 4 еура.

Такође ту је смјештај, који на примјер у  хотелу Blue see у Атини за двоје кошта око 850 марака. Нешто скупља је Глифадa, једно од најелегантнијих љетовалишта Грчке и елитно предграђе Атине које излази на море, па је називају и Атинска ривијера, позната по лускузу, плажама, баровима. То је централна тачка свих догађаја, која у својој богатој понуди аранжмана нуди туристичка агенција Контики травел из Бања Луке.

Ово мјесто препоручује се онима који желе да проведу активније годишњи одмор. Глифада има доста градских али и приватних плажа са бич баровима на којима уз конзумацију пића имате бесплатне лежаљке и сунцобране. Хотели су углавном модерно опремљени, особље је веома љубазно и добра је храна. Боравак у оваквим хотелима као што су Лондон, Athens Coast треба издвојити нешто више новца,  од 2500 до 3000 КМ са полупансионом за двоје.

Нешто повољнији хотел који је и издвојен од самог града за мало опуштенији одмор је хотел Аlexander Beach, у којем су све собе са погледом на море, сјајна храна али и услуга.

Ово је веома популаран хотел међу нашим и туристима и за све оне који буду смјештени у хотелу,  Контики ће обезбиједити један бесплатна излет до Атине, једног од најљепших градова Европе. Такође ће имати и свог анимтора за дјецу. За седмодневни боравак у хотелу Alexander Beach за двоје одраслих и двоје дјеце са полупансионом потребно је издвојити 2500 КМ.

Н.М.

Share With:
Open

close button