Top lista

Top lista za 13.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Код 92 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју и извршено је тестирање 596 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 92 особе.
Ради се о 41 мушкој и 51 женској особи, од којих је 10 млађе, 58 средње и 24 особе старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, девет из Бијељине, осам из Приједора, по четири Добоја и Кнежева, три из Челинца, по двије из Брода, Градишке, Котор Вароша, Новог Града, Петрова и Угљевика и по једна особа је из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Доњег Жабара, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Оштре Луке, Прњавора, Теслића и Шамца.
У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева средње и старије животне доби код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се три особе из Бања Луке и по једна особа из Градишке, Источног Новог Сарајева, Зворника, Сребренице, Добоја, Шамца, Вукосавља, Кнежева, Козарске Дубице, Српца и Теслића.
До сада је у Републици Српској потврђенo 39.366 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.992 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.769 особа, а тестирано је укупно 177.870 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 566, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 226, а у oпштим болницама 340.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 4.852 особе, а надзор је завршен код 126.442 особе
Share With: