Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Код 75 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 642 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 75 особa.
Ради се о 35 мушких и 40 женских особа, од којих је пет млађе, 47 средње и 23 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 37 особа је из Бањалуке, по пет из Козарске Дубице, Пала, Приједора и Прњавора, четири из Бијељине, по двије из Лакташа, Оштре Луке, Сокоца, Српца и Челинца и по једна из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Мркоњић Града и Шипова.
У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе шест смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и двије жена средње и старије животне доби од којих су двије особе из Приједора и по једна особа из Прњавора, Добоја, Требиња и Вишеграда.
До сада је у Републици Српској потврђенo 40.286 случај вируса корона, а преминуло је укупно 2.066 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 26.978 особа, а тестирано је укупно 183.733 особе.
Укупан број хоспитализованих у Рeпублици Српској је 572, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у oпштим болницама 360.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.577 особа, а надзор је завршен код 129.595 особe.
Share With: