Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Код 55 особа у Републици Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 533 лабораторијских узорка, а нови вирус корона потврђен је код 55 особа.

Ради се о 30 мушких и 25 женских особе, од којих је 8 млађе, 26 средње и 21 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, четири из Пала, по три из Братунца, Зворника и Источне Илиџе, по двије из Котор Вароша, Мркоњић Града, Приједора, Српца и Сребренице и по једна из Вишеграда, Градишке, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа, Осмака и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се четири мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих су двије особе из Бањалуке и по једна особа из Приједора, Пала и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.892 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.959 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.173 особа, а тестирано је укупно 175.326  особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 593, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 217, а у oпштим болницама 376.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.620 особе, а надзор је завршен код 124.946 особе.

Share With: