Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Код 143 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 591 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 143 особе.

Ради се о 81 мушкој и 62 женске особе, од којих су 17 млађе, 86 средње и 40 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 55 особа је из Бањалуке, 15 из Бијељине, девет из Приједора, осам из Добоја, по шест из Вишеграда и Зворника, по четири особе из Калиновика, Котор Вароша и Теслића, по три из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Лопара, по двије из Градишке, Дервенте, Кнежева, Новог Горажда, Осмака, Прњавора и Фоче и по једна особа је из Брода, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Петровца, Сокоца, Требиња, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 11 мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бања Луке, по двије из Котор Вароши и Источне Илиџе и по једна особа из Фоче, Бијељине, Сокоца, Теслића, Модриче, Невесиња, Лакташа, Кнежева, Мркоњић Града, Шипова и Братунца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 37.519 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.828 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 23.624 особе, а тестирано је укупно 164.164 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 698, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 267, а у oпштим болницама 431.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.447 особа, а надзор је завршен код 120.366 особа.

 

Share With: