Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

И Република Српска има свог Вучића: Свакодневница Александра из Градишке, имењака предсједника Србије (ФОТО)

Име и презиме идентично предсједнику Србије, последњих година, увелико утиче на свакодневицу Александра Вучић (57) инжењера медицинске радиологије, запосленог у Општој Болници Градишка.

Моји суграђани и друге особе које срећем, у различитим околностима, када сазнају моје име и презиме, углавном уз смијех и са симпатијама то прокоментаришу. А коментари су бројни. На примјер, када на шалтерима плаћам кућне рачуне па дођем на ред, онда ми службеници кажу, па зашто се ниси прије јавио, Александар Вучић код нас може и преко реда – описује Александар Вучић из Градишке, своја искуства.

Суграђани ме најчешће питају, каже, да ли ти је у сродству предсједник Србије.

– Било би добро да јесте. Нисмо у сродству али га доживљавам као свога јер сви ми Вучићи, морамо и требамо пазити једни друге. Тако одговарам на честа и иста питања. Ипак, морам истаћи да предсједник Србије, мој имењак, овдје има велику подршку. Ја то најбоље осјећам, стално доживљавам и срећан сам због тога. Људи воле чути име и презиме, Александар Вучић а реакције су свуда позитивне – љубазно нам објашњава Вучић.

Рођен је 1965. године у Градишци, гдје има стално мјесто пребивалишта. Запослен је на одјелу радиологије Опште болнице. Омиљен је међу колегама, шефовима и пацијентима.

– Мој отац је поријеклом из Чокорских Поља код Бањалуке али је давно доселио у Градишку. Моја мајка је из Лијевче поља. Имам више од тридесет година радног стажа у Болници, на уређајима за различита радиолошка снимања. Задовољан сам, и по природи увијек оптимиста – прича Александар Вучић.

О бројности својих презимењака, такође је добро информисан.

– Никога другог овдје нисам упознао, истог имена и презимена. Тек неколико пацијената, презимена Вучић, упознао сам у Болници. И предсједника Србије, свога имењака, волио бих упознати и надам се да ћу успјети у томе, да ће ми се указати прилика – оптимиста је наш саговорник. Он каже да га политика не занима, али да прати друштвена дешавања.

– Мени је увијек драго када чујем да је моме народу, мојој Републици Српској боље, тада је моје срце пуно. Предсједник Србије је врло успјешан, драго ми је што Србија, крупним корацима напредује и што он ову земљу води на добар начин, међу свима и свуда тражећи пријатеље а не непријатеље – износи градишки Александар Вучић своје патриотске ставове.

– Ипак, када бих се политички ангажовао, истурио бих добру паролу или слоган – и Република Српска има свог Александра Вучића. По расположењу народа а заслугама мога имењака, чију политику и ставове подржавам, сигурно би резултат био добар. Ипак, за све нас, довољан је један али вриједан Александар Вучић, други то јест ја је само његова велика подршка – рекао је мање познат али угледан у својој средини, Александар Вучић из Градишке.

Александру Вучићу не треба два пута рећи
Саша Челић, начелник Одјељења радиологије и шеф Александра Вучића казао је за Српскаинфо да је он вриједан, одговоран и духовит.

– Веома је стручан и поуздан на радном мјесту а у свим ситуацијама има рјешења. За њега нема препрека које не умије савладати, у интересу службе и пацијената. Зато је веома цијењен у колективу, јер њему не треба два пута рећи или замолити, он је увијек од ријечи и акције – казао је Челић.

Српскаинфо / М.Пилиповић

 

Share With: