Испаљено око 200 ракета, јак град падао у Поткозарју и околини Нове Тополе.

Противградна превентива Републике Српске почела је око 17 часова с дејствима на јаку градоносну облачност која је у смјеру са запада према истоку прошла цијелим сјеверним подручјем Српске. Директор Противградне превентивне Тихомир Дејановић рекао је да је до 21 час испаљено око 200 ракета. Он је додао да је ово четврта градоносна олуја која у неколико дана пролази истом трасом, од Новог Града, преко планине Козаре и захвата цијело сјеверно подручје Републике Српске до границе са Србијом.

“За та четири дана дејства испаљено је више од 800 ракета и у великој мјери смањен град, његова величина и интензитет падања, али је на доста локалитета град нанио штете”, рекао је Дејановић.

Он је додао да је у овом посљедњем налету градоносну олује било на Дубичком и Градишком дијелу Поткозарја, те у околини Нове Тополе, гдје је било штете од града и на аутомобилима.

Нагласио је да Противградна превентива Републике Српске чини све да сузбије појаву града, али да се он у овако снажним налетима градоносних олуја не може потпуно спријечити.

Нова нестабилност, додао је Дејановић, најављује се за сриједу.

М. Малешевић

Share With:
Open

close button