Интернетске замке за најмлађе

Поред небројених предности које је донио Интернет и на њему засноване друштвене мреже, постоји значајан број девијација усмјерених нарочито на малољетнике.

У склопу међународне недеље посвећене медијској и информацијској писмености, рад са малољетницима и њиховим родитељима био је у фокусу разговора са представницама Полицијске управе Градишка и Основне школе „Данило Борковић“ из Градишке.

Слободанка Суботић, замјеник командира полицијске станице Градишка, је указала да полиција већу улогу има у накнадној фази када дође до пријаве насиља на Интернету, али да предузима и редовне активности у смислу едукације дјеце и родитеља о свим опасностима које пријете на Интернету.

Дијана Ромић, психолог у ОШ „Данило Борковић“, навела је примјере с којима се педагози и психолози срећу у раду са дјецом по питању садржаја на Интернету. Они су израженији у завршним разредима основне школе и по њеном мишљењу требало би предузети додатне напоре у смислу обухватнијег системског оквира који би регулисао коришћење Интернета и друштвених мрежа.

Н.Р.

Share With: