Издања Завичајног музеја на сајму књига у Београду (ФОТО)

На Међународном сајму књига у Београду, на штанду Представништва Републике Српске у Србији синоћ је представљена књига „Успон и пад малог Београда“, историчара и директора Завичајног музеја Градишка Бојана Вујчића која говори о културно-просвјетној улози српског грађанства у Градишци од 1848. до 1949. године.

Према ријечима Вујчића књига је базирана на вриједној историјској грађи која у једној цјелини појашњава и епитет „мали Београд“ због бројних културних и других друштава која су била активна у Градишци прије Првог свјетског рата.

„ Послије дугогодишњег истраживања архивске грађе коју смо 2008. године пронашли на тавану Аустроугарске вијећнице и бројних мемоарских изјава одлучио сам да историјским чињеницама разјасним причу о Градишци као „малом Београду“, као и које су најзначајније градишке породице и личности тог времена“ рекао је Вујчић.

Поред аутора о књизи су говорили Дејан Јовановић и Вера Вујчић.

Завичајни музеј Градишка представиће вечерас на сајму књига у Београду, од 17 часова и 30 минута, издање „Борислав Боро Њежић“, графике, аутора Бојана Вујчића и Александра Обреновића. О књизи ће говорити: Љиљана Њежић и аутори.

С.С.Ц.

Share With: