Званични сајт Владе РС на домену vladars.rs

Званични сајт Владе Републике Српске од данас je доступан на новом домену vladars.rs.

У саопштењу Владе РС напомиње се да је ово једина званична страница Владе Републике Српске.

“Након одлуке регистратора из Сједињених Америчких Држава, стручне службе Владе Републике Српске су предузеле све потребне активности и од данас је све оспособљено за несметано функционисањеТакође, све мејл адресе институција Републике Српске налазиће се на домену .rs, чиме ће се поново успоставити комуникација са цјелокупном јавношћу” , потврђено је из републичке Владе.

У саопштењу се додаје да су сви подаци Владе сачувани, ништа није уништено или отуђено и од данас све функционише, као и прије блокаде. Такође истичу да ће преко 3000 страница бити преведене на нови домен .rs до краја седмице, те ће сви сајтови институција Републике Српске бити у функцији.

Влада Републике Српске најављује да ће ангажовати правне стручњаке да припреме тужбу против компаније која је без најаве и обавјештења онемогућила коришћење сајта Владе Републике Српске.

Блокадом домена .net, који је плаћен до краја фебруара 2025. године, нанесена је одређена штета у комуникација Владе Републике Српске са грађанима и цјелокупном јавности, али без обзира на блокаду која је трајала неколико дана, грађани нису били ускраћени за информације, активносте и мјере које је проводила Влада, као и њене службе“,  додаје се у саопштењу Владе РС.

Share With: