За школског полицајца обучено 150 полицијских службеника

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да је 150 полицијских службеника из цијеле Српске обучено за школског полицајца.

– Данас ту обуку унапређујемо – рекао је Каран у Залужанима код Бањалуке полицијским службеницима који су полазници специјалистичке обуке “Школски полицајац”.

Каран је навео да је у мају усвојен план мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке делинквенције који подразумијева више активности, међу којима је ова данас у оквиру пројекта “Школски полицајац”.

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да се потреба за увођењем школског полицајца јавила непосредно након трагедије у Београду, а с циљем да се јача безбједност у школском простору.

Стојичићева је рекла да се очекује да школска година почне и протекне без већих проблема.

По окончању специјалистичке обуке, коју спроводи Управа Министарства унутрашњих послова за полицијско образовање, школски полицајац биће стално присутан у већим школским центрима, док ће у осталим школама бити повремено присутан, те их обилазити сходно процјенама надлежних полицијских станица.

РТРС

Share With:
Open

close button