Задовољавајуће стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у протеклих шест мјесеци, према оцјени представникa Полицијске управе, стање безбједности je задовољавајуће речено је данас на конференцији за новинаре.

Према статистичким показатељима из области криминалитета  евидентиранo 6.2% више случајева у односу на исти период претходне године . Анализирајући стање из области јавног реда и мира, нарушавање је за 6.2% мање, а сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, повећан је број евидентираних саобраћајних незгода.

Тихомир Ракита, замјеник начелникa Полицијске управе Градишка подсјетио да је у току туристичка сезона, да је већи  број грађана у граду, те сходно томе полицијски службеници предузимају низ појачаних мјера и активности како у области криминалитета, тако и у области јавног реда и безбједности саобраћаја и овом приликом апеловао на све грађане да се суздрже од свих видова насилног понашања и нарушавања јавног реда и мира, те да учесници у саобраћају поступају у складу са одредбама закона.

Бојан Мишетић, начелник Одјељења криминалистичке полиције рекао је да је у првих шест мјесеци ове године евидентиранo 205 кривичних дјела, 173 кривична дјела су из области општег криминалитета, 16 кривичих дјела је из области злоупотребе опојних дрога, 5 кривичних дјела је из области привредног криминалитета и 11 кривичних дјела из области безбједности саобраћаја.

Дејан Трифковић, начелник Одјељења полиције је нагласио да је у извјештајном периоду евидентирано 226 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 6.2% мање у односу на исти период претходне године. Прекршаје је починило 249 лица, међу којима је 67 повратник и 5 малољетника. Број саобраћајних незгода је већи у односу на прошлу годину. Од укупно евидентирано 331 саобраћајне незгоде, 84 незгоде су са посљедицама по лица, а 247 саобраћајних незгода је са материјалном штетом. Смртно је страдало 7 лица што је више за 2 лица у односу на исти период претходне године.

Из саобраћаја су искључена 802 возача што је за 39% више у односу на исти период претходне године. Од тога, 690 возача је искључено због вожње под утицајем алкохола што је за 54 одсто више. Такође, из саобраћаја је искључено и 191 возило.

Share With:
Open

close button