До љекара ускоро новом саобраћајницом (ФОТО)

У ужем центру Градишке у току је адаптација дијела Улице козарских бригада, од раскршћа са улицама Савска и Лепе Радић, укупне дужине 155 метара.

Тренутно се изводе земљани радови и тампонирање, а упоредо се одвија изградња оборинске канализације и сливника. Након тога, услиједиће изградња асфалтног застора, те спајање са улицама Савска и Лепе Радић.

”Овдје ће бити изграђена пјешачко-бициклистичка стаза, те паркинг са 26 мјеста”, наводи Ведран Кнежевић, начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове и додаје да је пројектом предвиђена и изградња два аутобуска стајалишта.

Када се заврше радови на адаптацији овог дијела Улице козарских бригада, постојећа саобраћајница биће у потпуности преуређена. Дио улице биће претворен у парк, зелена површина проширена. Тиме ће и централни споменик борцима Одбрамбено-отаџбинског рата бити у парку, а не уз саму улицу.

Радови ће, према најавама из ресорног градског одјељења, бити реализовани до краја октобра ове године.

Укупна вриједност радова износи 525 000 КМ. Дио средстава је обезбијеђен на основу успјешно реализованог пројекта унапређења доступности јавних услуга у граду, посредством UNDP-a, који је финансирала Краљевина Шведска.

Сања Т.

Share With:
Open

close button