До краја мјесеца конкурс за препис ђака у Средњу школу унутрашњих послова

До краја јуна требало би да буде расписан јавни позив за препис ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова чије ђаке очекује бесплатно школовање и најбољи услови за наставне и ваннаставне активности, изјавио је Срни начелник Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске Миле Шикман.

Шикман је рекао да ће бити примљено до 150 ученика у прву генерацију, који ће ове године уписати трећи разред, те да је план да се у догледно вријеме започне школовање од првог разреда.

„Школовање је интернатског типа, обезбиједили смо нов објекат у Центру за обуку у Залужанима и врхунске услове за школовање: комплетне учионице, наставна средства, учила, спортске терене, те наставни кадар“, наводи Шикман. Очекује да ће конкурс за препис ђака бити објављен током јуна, након што се заврши школска година у средњим школама и ђаци добију потребну документацију о завршеном школовању.

„Неопходно је да ученици имају најмање врло добар успјех и примјерно владање, поред тога морају испуњавати здравствене услове и имати одговарајуће моторичке способности. Након тога ће се приступити селекцији кандидата, а затим са родитељима, односно старатељима одабраних кандидата закључићемо уговоре о школовању“, појашњава начелник Управе за полицијску обуку.

Шикман је навео да ће тестови у оквиру селекције бити прилагођени узрасту кандидата, након чега ће они радити тест опште информисаности и писати есеј на задату тему, те ће са њима бити обављен и интервју.

Шикман је напоменуо да ће најбољи ђаци имати одређене бенефите, односно подстрек да постижу што боље резултате.

„Један од мотива оснивања школе био је јачање полицијског идентитета, кроз који се јача и полицијски интегритет“, закључује Шикман.

Сања Т.

Share With:
Open

close button