Донесена наредба о расписивању потјернице против Ивице Мишковића

Основни суд у Бањалуци донио је Наредбу о расписивању потјернице против лица Ивице Мишковића, који се налази у бјекству након изрицања првостепене пресуде.

Основн суд је на сједници вијећа одржаној јуче, донио и након тога јавно објавио Пресуду којом је оптуженом И.М., који је починио четири кривична дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година из Кривичног законика Републике Српске, а сходно одредбама овог законика, за свако појединачно од четири извршена кривична дјела утврдио казну затвора у трајању од по једну годину и два мјесеца, те примјеном одредби за одмјеравање казни за кривична дјела учињена у стицају оптуженог И.М. осудио на јединствену казну затвора у трајању од четири године.

– Окружно јавно тужилаштво Бањалука је дана 12. јула 2021. године поднијело овом суду Приједлог за одређивање притвора и издавање потјернице против оптуженика И.М., те је овај суд истог дана донио Рјешење којим је осумњиченом И.М., одредио притвор и издао Наредбу за издавање међународне потјернице. Дана 24 јуна.2022. године оптужени И.М. је примљен у Казнено поправни завод Бањалука у Одјељење притвора по Рјешењу овог суда од 12. јула.2021. године. Оптужница од стране Окружног јавног тужилаштва Бањалука је подигнута 30. јуна 2022. године – подсјетили су из Суда.

РТРС

Share With:
Open

close button